Rubriky
Aktuality

Kavárny na živo

V rámci festivalu Kavárny na živo probíhal v SAGElabu doprovodný program přibližující vývoj počítačových her.

V rámci festivalu Kavárny na živo probíhal v SAGElabu doprovodný program. Spolu s námi jste měli možnost zavzpomínat na staré počítačové hry a jak se časem měnilo rozlišení a počet barev jejich grafiky. Zamysleli jste se s námi nad otázkami jako: Je opravdu vysoké rozlišení zárukou kvalitní zábavy? Jak by staré klasiky vypadaly v 10K rozlišení?

O festivalu:

Cílem festivalu je, jak už název napovídá, oživit místa, kde se lidé běžně denně setkávají, a přinést do nich zážitky přesahující běžnou kavárenskou zkušenost. Návštěvníci kaváren tak budou mít v říjnu příležitost vybrat si mezi mnoha událostmi rozličných žánrů. Budou moci vybírat mezi desítkami kaváren a stovkami umělců. A možná si najít i novou oblíbenou kavárnu, hudební skladbu nebo nové přátele.

Inspirovaný první republikou a kulturním životem směřovaným právě do kaváren se snaží festival navrátit hudbu, poezii, divadlo a výstavy na místa, kam kdysi patřily naprosto přirozeně. A to všechno na jeden celý měsíc. Během října se tak mohou díky Kavárnám naživo lidé potkávat nejen s přáteli, ale také s uměním a umělci, mohou si při kávě či pivu poslechnout přednášky na nejrůznější témata, a konečně – mohou si projít různými workshopy.