Rubriky
Aktuality

Letní škola Czechitas

Ve dnech 20.–24. srpna proběhl na půdě Fakulty informačních technologií ČVUT další ročník Letní školy IT od organizace Czechitas. Jednalo se o týdenní kurz pro dívky ze středních škol. Tématem byly základy programování, kódování a grafiky. V rámci doprovodného programu dívky zavítaly i na exkurzi do SAGE laboratoře, kde měly možnost se seznámit s výtvory studentů FITu a výzkumem v laboratoři probíhajícím.

Ve dnech 20.–24. srpna proběhl na půdě Fakulty informačních technologií ČVUT další ročník Letní školy IT od organizace Czechitas. Jednalo se o týdenní kurz pro dívky ze středních škol. Tématem byly základy programování, kódování a grafiky. V rámci doprovodného programu dívky zavítaly i na exkurzi do SAGE laboratoře, kde měly možnost se seznámit s výtvory studentů FITu a výzkumem v laboratoři probíhajícím.

K vidění byly například 3D modely a fotomontáže historických předmětů ze sbírek Národního technického muzea, které tvořili studenti předmětu Multimediální a grafické aplikace. Další práce studentů zahrnovaly vizualizace 3D terénu a automaticky generovaných planet. Z výzkumu pak byly předvedeny výsledky fotogrametrie předmětů ze sbírek Muzea Hlavního města Prahy.