Categories
Latest news

Den otevřených dveří FIT

Na Fakultě informačních technologií první den otevřených dveří pro zájemce o studium 2018/2019. Prezentace probíhaly také v SAGELabu a v laboratoři použitelnosti.

Během prosincového dne otevřených dveří na Fakultě informačních technologií v Praze, byla prezentována i SAGELab a Laboratoř pro testování použitelnosti.

Přímo v samotné síťové laboratoři probíhala prezentace zařízení SAGE s rozlišením 8K+ (9600 x 4320 px). Návštěvníci si mohli prohlédnout fotografie ve vysokém rozlišení, poslechnout si zajímavé informace o vývoji pro tato zařízení i se pomocí synchronizovaného programu Google Earth podívat po Praze, nebo do jiných částí světa. Jako zajímavost byly prezentovány různé způsoby bezdotykového ovládání zařízení SAGE.

Dalším zařízením, které si návštěvníci DOD mohli vyzkoušet, byla auto-stereoskopická televize, která umožňuje sledovat 3D obsah bez nutnosti použití 3D brýlí. Na ní byly návštěvníkům ukázány práce studentů vytvořené v rámci výuky 3D na fakultě.

Ve vedlejší místnosti byla pak představena speciální robotická platforma na kolech, která pomocí dvou 4K kamer přenáší obraz ve 3D. Robota je možné navádět pomocí jednoduchého ovladače a obraz je přenášen v reálném čase.

Prezentace DOD probíhala také v přidružené laboratoři pro testování použitelnosti – Children usability lab. Zde si mohli příchozí naživo vyzkoušet jak probíhá uživatelské testování aplikací. Mimo jiné zde byla prezentována také aplikace Myšák, která připravuje předškoláky na přechod do školy.