Categories
Latest news

Design pro osoby se specifickými potřebami

(17:00) V rámci naší přednášky ukážeme zajímavé projekty, na kterých jsme pracovali v rámci výzkumu na katedře počítačové grafiky a interakce, FEL ČVUT. Zaměřujeme se na design softwarových a fyzických produktů s ohledem na přístupnosti pro postižené uživatele.

Začátek akce: 17:00

V rámci naší přednášky ukážeme zajímavé projekty, na kterých jsme pracovali v rámci výzkumu na katedře počítačové grafiky a interakce, FEL ČVUT. Zaměřujeme se na design softwarových a fyzických produktů s ohledem na přístupnost pro postižené uživatele. V rámci projektu NaviTerier usnadňujeme orientaci a navigaci postižených uživatelů v různých situacích. NaviTerier Conversation (http://naviterier.cz/) pomáhá nevidomým při cestování po městě, In-hospital navigation rozvíjí možnosti navigaci v interiéru, Koala Phone (http://www.koalaphone.com/) zpřístupňuje chytré telefony seniorům. Řada řešení vyžaduje realizaci fyzických interaktivních produktů. GraFooSha seniorům otevírá svět „Food sharingu“, Breathing Friend (http://rozdychejto.cz/) pomáhá bojovat se stresem. Závěrem ukážeme aplikaci pro veřejný displej, která byla součástí hudebního festivalu Pražské jaro.


Grafické čtvrtky ve vysokém rozlišení jsou cyklem přednášek zvaných hostů na témata spojená s grafikou. Tyto přednášky se konají v SAGElab (sage.fit.cvut.cz), které je společným pracovištěm Fakulty informačních technologií ČVUT, ČVUT FEL a sdružení CESNET, z.s.p.o. Laboratoř má velkoplošné vizualizačním zařízení s rozlišením 8K+ (http://grafit.fit.cvut.cz/).