Rubriky
Aktuality

Near in the distance – multimediální kompozice

Dne 1. června se v prostoru laboratoře SAGE odehrál třetí ročník iniciativy Near in the distance, do které se zapojili umělci z Prahy, Lince, Barcelony, Říma, Bombaje a finského ostrova Hailuoto.

Dne 24. května se v prostoru laboratoře SAGE odehrál třetí ročník iniciativy Near in the distance, do které se zapojili umělci z Prahy, Lince, Barcelony, Říma, Bombaje a finského ostrova Hailuoto. Jedná se o multimediální představení, které bylo součástí odborné konference TNC17

Letošní ročník byl výjmečný především počtem lokalit, kromě hudebníků se účastnili také tanečníci, kteří tancem doplnili celé hudební vystoupení. Celé představení vycházelo především z alba Going Going Going producenta Richarda Dorfmeistera a hudebníka a skladatele Ruperta Hubera. Ze SAGElabu vystupoval baskytarista – přední německý hudebník a skladatel Hannes Strobl.

Představení net:art / near in the distance 3 je pokračováním podobných projektů z let 2013 a 2015, během kterých byly také využity přenosové technologie sdružení CESNET.